Κρουασάν μαρμελάδας

by sidagi.gr
599 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

2 φύλλα σφολιάτα
1 κρόκο αυγού για επάλειψη
 
Για τη γέμιση
300 γραμμάρια μαρμελάδα της επιλογής σας

Για τη διακόσμηση
Αμύγδαλα φιλέ
ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση:

Λαχταριστά κρουασάν με μαρμελάδα για ένα νόστιμο πρωινό!

Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14 Χ16 εκ. στο κάτω μέρος του τριγώνου το φαρδύ απλώνουμε τη γέμιση  με τη μαρμελάδα και κλείνουμε τη σφολιάτα σαν κρουασάν.

Αλείφουμε με το κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα . ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα με κάτω αντίσταση (ανάλογα τον φούρνο) στους 180 βαθμούς.

Όταν κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε τα κρουασάν με ζάχαρη άχνη.

 

Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη ζύμη σφολιάτα και μαρμελάδα, αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας ζύμη σοφολιάτας και σπιτική μαρμελάδα κεράσι!!

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα