Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 φύλλα σφολιάτα
1 κρόκο αυγού για επάλειψη
Για τη γέμιση
300 γραμμάρια μαρμελάδα της επιλογής σας
Για τη διακόσμηση
Αμύγδαλα φιλέ
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Λαχταριστά κρουασάν με μαρμελάδα για ένα νόστιμο πρωινό!
Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14 Χ16 εκ. στο κάτω μέρος του τριγώνου το φαρδύ απλώνουμε τη γέμιση με τη μαρμελάδα και κλείνουμε τη σφολιάτα σαν κρουασάν.
Αλείφουμε με το κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα . ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα με κάτω αντίσταση (ανάλογα τον φούρνο) στους 180 βαθμούς.
Όταν κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε τα κρουασάν με ζάχαρη άχνη.
Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη ζύμη σφολιάτα και μαρμελάδα, αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας ζύμη σοφολιάτας και σπιτική μαρμελάδα κεράσι!!