Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό σπαράγγια καθαρισμένα και βρασμένα
2 αυγά
1 κρεμμύδι αλεσμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 φέτες του τοστ περασμένες στο μπλέντερ
φρυγανιά τριμμένη (τόση όση χρειάζεται το μείγμα να σφίξει)
1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
μαϊντανό, θυμάρι, δυόσμο από 3 κλωναράκια το κάθε βότανο ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Τραγανές κροκέτες με γέμιση από κρεμμύδι και σπαράγγια για όλες τις ώρες
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από τα περιττά φύλλα και αφού τα καθαρίσουμε τα βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό και μετά τα ρίχνουμε στο μπλέντερ τα κάνουμε ένα χυλό. Έπειτα περνάμε το μείγμα από ένα τρυπητό έτσι ώστε να περάσει μόνο ο χυλός και όχι πιθανόν φλούδες από τα σπαράγγια. Η υπόλοιπη συνταγή εκτελείται όπως και η συνταγή του κιμά δηλαδή. όλα τα υλικά μαζί μόνο που ρίχνουμε στο τέλος την φρυγανιά έτσι ώστε να κάνουμε το μείγμα ευκολόπλαστο.
Πλάθουμε μικρές κροκέτες σε ότι σχήμα μας αρέσει (συνήθως σχήμα μπάλας) και σε ένα μπολ βάζουμε λίγο αλεύρι και λίγη φρυγανιά και περνάμε τις κροκέτες πριν τις ρίξουμε σε μπόλικο καυτό λαδί για τηγάνισμα σε μια κατσαρόλα καλύτερα για να μην «αρπάξουν» στο τηγάνι.