Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψίχα ψωμιού
1 κρεμμύδι μέτριο
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο φέτα
αλάτι
πιπέρι
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά κοπανισμένη
1 1/2 κιλό σπανάκι
3 αυγά
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Συνοδέψτε τους με το γεύμα σας
Με άφθονο νερό και λίγο ξίδι καθαρίζετε και βράζετε το σπανάκι για 10 λεπτά.
Το σουρώνετε σε τρυπητό και το πιέζετε να φύγει όλο το νερό.
Τοποθετείτε το σπανάκι λίγο- λίγο επάνω σε μάρμαρο ή και μέσα σε πιάτο και το κόβετε με δύο μαχαίρια ψιλά -ψιλά κομματάκια.
Το βάζετε σε σουπιέρα βαθιά και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ψωμί τριμμένο στεγνό, το ένα αυγό ολόκληρο και τους δύο κρόκους, το βούτυρο, το τυρί και το κρεμμύδι περασμένο από ψιλό τρίφτη.
Τα ζυμώνετε όλα και παίρνοντας λίγο- λίγο,πλάθεται σε σχήμα κυλινδρικό ή στρογγυλό. Χτυπάτε ελαφρά τα ασπράδια με 2 κουταλιές νερό, βουτάτε τις κροκέτες σε φρυγανιά κοπανισμένη, μετά στο αυγό, μετά πάλι σε φρυγανιά και τις τηγανίζετε σε ηλιέλαιο ώσπου να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.