Υλικά:
Για 4-6 άτομα
250 γραμμάρια καπνιστό σολομό ψιλοκομμένο
1 1/2 φλιτζάνια πουρέ γλυκοπατάτας από 2 γλυκοπατάτες βρασμένες
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 αυγό, χτυπημένο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
αλάτι
πιπέρι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστές κροκέτες με απαλή γεύση από σολομό και πατάτα
Σε μια κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό βράζουμε τις πατάτες για 25 λεπτά ίσα ίσα να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις καθαρίζουμε από την φλούδα και πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το σολομό, πουρέ πατάτας, μαϊντανό, κρεμμύδι, αυγό και αλεύρι. Πασπαλίστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Με μια κουταλιά γλυκού σχηματίζετε μπαλάκια σε σχήμα καρυδιού και με την παλάμη σας τα πατικώνετε ελαφρά.
Προσθέστε ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια εστία και στη συνέχεια τηγανίζουμε κάθε κροκέτα σολομού για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.