Υλικά:
Για 6-8 άτομα
600 γραμμάρια αθερίνα καθαρισμένη
1 ντομάτα τριμμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
¾ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
5 αβγά
3-4 φυλλαράκια δυόσμο
4-5 κουταλιές τριμμένο τυρί
Εκτέλεση:
Συνοδέψτε τους με λευκό κρασί!
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη ντομάτα τριμμένη, το κρεμμύδι, το τυρί, τα αυγά. Στη συνέχεια μαδάτε τον δυόσμο σε μικρά κομματάκια και το ρίχνετε μέσα.
Αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Προσοχή δεν πρέπει να σφίξει το μείγμα.
Σε ένα τηγάνι βάζετε αρκετό λάδι, παίρνετε κουταλιές από το μείγμα και αθερίνες μέσα και τηγανίζετε μέχρι να χρυσίσει.