Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κιλό βρασμένο ψάρι
4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
3 αυγά
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Ελαιόλαδο
Αλέυρι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκκαλα από το ψάρι και το κομματιάζουμε με ένα πηρούνι.
Αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκκαλα από το ψάρι και το κομματιάζουμε με ένα πηρούνι.
Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το μισό βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το βούτυρο στο ψάρι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο και 4 κουταλιές της σούπας αλέυρι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά.
Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού γάλα.
Όταν η σάλτσα πήξει την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους 2 αβγών, αλάτι και πιπέρι.Βάζουμε επίσης μαϊντανό και μοσχοκάρυδο τριμμένο.
Αναμειγνύουμε τη σάλτσα με το ψάρι.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο να παγώσει και να σφίξει.
Το πλάθουμε σε κροκέτες και τις αλευρώνουμε.
Χτυπάμε το αυγό με τα ασπράδια και με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι.Βουτάμε στο αβγό τις κροκέτες και τις τυλίγουμε σε γαλέτα.Τις αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένες για 60 λεπτά.
Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ελαιόλαδο και ψήνουμε τις κροκέτες τμηματικά μέχρι να ροδίδουν.