Κριτσίνια με ζυμήθρα΄Ηπειρος

by sidagi.gr
697 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

125 γραμμάρια ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
αλάτιΚριτσίνια με ζυμήθρα΄Ηπειρος
άσπρο πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
300 γραμμάρια αλεύρι
150 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγό
αλεύρι για το άπλωμα της ζύμης
μαργαρίνη για το βουτύρωμα
1 κρόκος
κύμινο
σουσάμι
σκόρδο
1 κουταλιά σούπας γάλα εβαπορέ
ρίγανη

Εκτέλεση:

Λαχταριστά κριτσίνια με απαλή γεύση για όλες τις ώρες

Αναμειγνύεται το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ, το βάζετε στο μίξερ. Προσθέτετε το βούτυρο σε κομμάτια, το αυγό και την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά.
Ζυμώνετε καλά, ώστε να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι σκόρδο και μοσχοκάρυδο.
Την σκεπάζετε με σελοφάν και την αφήνετε τουλάχιστον 1 ώρα ή καλύτερα μια νύχτα στο ψυγείο. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε ζύμη σε πάχος 1 εκ., την κόβετε σε λουρίδες πάχους 1 εκ., φάρδους 1 εκ. και μάκρους 6 εκ. και τους δίνετε κυλινδρικό σχήμα.

Τις βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Χτυπάτε τον κρόκο και το γάλα και αλείφετε τα κριτσίνια τα πασπαλίζετε με σουσάμι ή με ρίγανη.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 12 λεπτά ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Τ’ αφήνετε στο ταψί να κρυώσουν λίγο και μετά τα ακουμπάτε σε σχάρα.
Τα κριτσίνια ταιριάζουν τόσο με κρασί, όσο και με μπύρα. Ιδανικά για κάθε πάρτι.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα