Κριθαράκι με μπέικον, ντομάτα και αρακά

by sidagi.gr
694 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

4 λωρίδες μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1/2 μικρό λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο
1 φλιτζάνι κατεψυγμένο ή φρέσκο αρακά
3-4  ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι μπρόκολο
1 1/2 φλιτζάνι κριθαράκι
αλάτι
Φρέσκο βασιλικό και τυρί τριμμένο

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας

Ρίχνετε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι και το τσιγαρίζετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε τα κομμάτια μπέικον με μια τρυπητή κουτάλα και στραγγίξτε το λάδι από το μπέικον.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε  τα κρεμμύδια  και σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 4 λεπτά.

Προσθέστε το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι και το φασκόμηλο στο τηγάνι. Πασπαλίστε με το τριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι. Σοτάρετε ένα λεπτό περίπου.
Προσθέστε τις ντομάτες, το μπρόκολο και τον αρακά στο τηγάνι. Ο χυμός από τις ντομάτες θα δημιουργήσει μια πολύ ελαφριά σάλτσα, έτσι σιγοβράζουμε το μείγμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 5 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε το κριθαράκι μέχρι να γίνει al dente, περίπου 5 λεπτά. Κρατάτε λίγες κουταλιές της σούπας βραστό νερό από το κριθαράκι.
Προσθέστε το μπέικον πίσω στο τηγάνι. Προσθέστε το μαγειρεμένο κριθαράκι. Αν χρειαστεί προσθέστε το βραστό νερό. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.
Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό και τυρί τριμμένο.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα