Κρέπες με ανθότυρο και μέλι

by sidagi.gr
818 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

300 γραμμάρια ανθότυρο
100 γραμμάρια καρύδια προαιρετικά
6 κουταλιές σούπας μέλι

Για τις κρέπες
250 γραμμάρια αλεύρι
3 αβγά
1 πρέζα ζάχαρη
500 γραμμάρια γάλα φρέσκο

Εκτέλεση:

Χορταστικές και πολύ γλυκές κρέπες που σίγουρα δεν θα μείνει ίχνος στο πιάτο σας!

Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα χτυπητήρι το αλεύρι, τα αβγά και τη ζάχαρη. Ρίχνετε σιγά- σιγά το γάλα μέχρι το μείγμα για τις κρέπες να γίνει ομοιόμορφο.
Η ζύμη για τις κρέπες είναι έτοιμη. Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε και με ένα μίξερ.

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι 30εκ. και το αλείφετε με λίγο λάδι ή βούτυρο.
Ρίχνετε 1 κουτάλα σούπας από το μείγμα και γέρνετε το τηγάνι για να απλωθεί το μείγμα στον πάτο του τηγανιού. Ψήνετε την κρέπα σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά.
Όταν ροδίσει την γυρνάτε από την άλλη μεριά με μία πλατιά σπάτουλα. Φτιάχνετε τις υπόλοιπες κρέπες (μέχρι να τελειώσει ο χυλός) κατά τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λάδι. Διατηρείτε τις κρέπες ζεστές.

Αλείφετε κάθε κρέπα με το ανθότυρο και προσθέτετε τα καρύδια, αφού πρώτα τα έχετε καθαρίσει πολύ καλά, και τυλίγετε τις κρέπες σε ρολό.
Κόβετε σε μεγάλα κομμάτια, σερβίρετε σε ατομικά πιάτα και περιχύνετε με το μέλι.

Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα