Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι τσαγιού ροκφόρ θρυμματισμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζανιού τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα
Πιπερι
Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
Μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το σκόρδο, βάζοντάς το μέσα στο λάδι ολόκληρο για 1 λεπτό.
Όταν ροδίσει το αφαιρούμε από τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα θρύμματα ροκφόρ.
Λιώνουμε το ροκφόρ με μια κλουτάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος.
Την αφήνουμε για 2 λεπτά περίπου ώστε να δέσει και συμπληρώνουμε 3/4 φλιτζανιού τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα, μισό φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και
ανακατεύουμε καλά.
Η σάλτσα αυτή συνδυάζεται ιδανικά με ζυμαρικά.