Υλικά:
½ κιλό κρεμμύδια
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
6 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κρέατος
4 φέτες ψωμί
4 κουταλιές της σούπας γραβιέρα τριμμένη
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια.
Τα σωτάρουμε με το βούτυρο έως ότου ξανθύνουν ελαφρά.
Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά.
Πριν σερβίρουμε, βάζουμε τη σούπα σε πέντε πήλινα σκεύη.
Βάζουμε στην επιφάνεια από μια φέτα ψωμιού και το πασπαλίζουμε με τυρί και λίγο πιπέρι.
Τέλος,βάζουμε τα σκεύη στο φούρνο, στο γκριλ και τα αφήνουμε μερικά λεπτά για να λιώσει το τυρί.