Κρέμα ρουαγιοάλ

by sidagi.gr
830 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1/2 κούπα ζάχαρη
3 κροκάδια αυγού
1 κούπα της σούπας γάλα ζεστό
1 φακελάκι ζελατίνη σκόνη
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 κούπα της σούπας κρέμα γάλακτος
1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια (2 συσκευασίες)
1 κούπα της σούπας διάφορα φρουί γλασέ ψιλοκομμένα
200 γραμμάρια σαντιγί
50 γραμμάρια αμυγδαλάκι φιλέ καβουρντισμένο

 

Εκτέλεση:

Σερβίρετε ροζέτες σαντιγίς και πασπαλίστε με αμυγδαλάκι!

Σε μπεν μαρι χτυπήστε την ζάχαρη μαζί με τα κροκάδια μέχρι να αποκτήσουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα και να αρχίζουν να πήζουν. Προσοχή, δεν πρέπει να βράσουν.
Ρίξτε το ζεστό γάλα λίγο, λίγο, ανακατεύοντας ζωηρά και συνεχίστε το ανακάτεμα επάνω στη φωτιά, ώσπου να πήξει η κρέμα ελαφρά.

Μην την αφήσετε να βράσει. Κατεβάστε την από τη φωτιά. Φουσκώστε τη ζελατίνη στο νερό και βάλτε τη σε χαμηλή φωτιά να διαλυθεί.

Ρίξτε κι ανακατέψτε τη μέσα στην κρέμα. Αφήστε την κρέμα να γίνει χλιαρή.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, να πήξει ελαφρά και ν’ αφρατέψει κι ανακατέψτε την απαλά μέσα στην κάσταρντ.

Ρίχνετε κι ανακατεύετε τα φρουί γλασέ και μοιράστε την κρέμα σε 6 ποτήρια παγωτού. Αφήστε τα να σταθούν μια νύχτα στο ψυγείο.
.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα