Κρέμα με στρώση από ζελέ λεμονιού

by sidagi.gr
520 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για την κρέμα
2 κούπες του καφέ φρέσκο γάλα πλήρες
4 ½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 αυγό
ξύσμα ενός λεμονιού

Για το ζελέ
 2 κούπες του καφέ νερό
2 φακελάκια ζελατίνη
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
χυμό από 2 μικρά λεμόνια

 

Εκτέλεση:

Θα γαργαλίσει τον ουρανίσκο σας!


Για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε αρκετά το γάλα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα το αυγό με τη ζάχαρη και το άμυλο.

Αδειάζουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι με το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει καλά η κρέμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού στο μίγμα μας.

Για το ζελέ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις 2 κούπες νερό και αδειάζουμε τα φακελάκια με τη σκόνη της ζελατίνης στην κατσαρόλα με το νερό και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Βάζουμε την κατσαρόλα επάνω στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, συμπληρώνουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, αυτή τη φορά για να λιώσει η ζάχαρη και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο κρύο νερό.

Στη συνέχεια παίρνουμε 6 γυάλινα μπολ στρώνουμε την κρέμα σαν πρώτο στρώμα. Από επάνω συμπληρώνουμε το ζελέ σα δεύτερο στρώμα, και αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να κρυώσει δεν πρέπει να παγώσει πάρα πολύ.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα