Υλικά:
Για 2-4 άτομα
300 ml γάλα σόγιας
1 κλωναράκι φυσική βανίλια ή στικ
1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σερβίρετε την κρέμα σαν επικάλυψη ή συνοδευτικό σε διάφορα κέικ, πουτίγκες, τούρτες ή ότι άλλο γλυκό επιθυμείτε!
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτετε το σιμιγδάλι με τη ζάχαρη και βάζετε σταδιακά τα 100ml από το γάλα σόγιας. Ανακατεύετε γρήγορα. Ανάβετε το μάτι σε μεσαία φωτιά και ζεσταίνετε την κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μη δημιουργηθούν γρομπαλάκια.
Όταν πια η κρέμα μου αρχίζει να πήζει, προσθέστε και τα υπόλοιπα 200ml από το γάλα σόγιας μαζί με τη φυσική βανίλια ή το στικ και συνεχίζετε το ανακάτεμα για ακόμα 15 λεπτά περίπου, μέχρι η κρέμα μου να αποκτήσει την πυκνότητα και υφή που θέλετε.