Υλικά:
Για 6-8 άτομα
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
6 κουταλιές της σούπας νερό
200 γραμμάρια βούτυρο
1 κρόκος αυγού με 3-4 κουταλιές της σούπας νερό
Για την γέμιση
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
1 ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε κύβους
Ελιά, σπάλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κιλό κυδώνια σε μπαστουνάκια
1 κιλό πράσα σε ροδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
1 αυγό
Εκτέλεση:
Σερβίρετε με φρέσκια σαλάτα!
Βάζετε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ, ζεσταίνετε το νερό με το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το ρίχνετε στο αλεύρι μαζί με το κρόκο και το νερό. Ζυμώνετε καλά, μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και σταθερή. Πλάθετε σε μπάλα, σκεπάζετε με βρεγμένη πετσέτα και αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βράζετε το κρέας, το κρεμμύδι και το βούτυρο με 2 φλιτζάνια νερό για περίπου 1 ώρα να μαλακώσει το κρέας.
Ρίχνετε μέσα τα κυδώνια και τα πράσα, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 30 λεπτά, να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Στρώνετε τα 2/3 της ζύμης σε βουτυρωμένο ταψάκι, να καλύψει τα βάση και τα πλαϊνά. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση με το κρέας και σκεπάζετε το υπόλοιπο φύλλο πιέζοντας τις άκρες, να κολλήσουν καλά.
Αλείφετε, με το αυγό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.