Υλικά:
Για 8- 10 μερίδες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κιλό φύλλο κρούστας 250 γραμμάρια
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 αυγό
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και μυρωδάτη κρεατόπιτα ή κιμαδόπιτα από την Πόλη
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει για περίπου 3 λεπτά.
Ανακατεύετε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τον κιμά, και ανακατεύετε σπάζοντας τον με μια ξύλινη σπάτουλα, μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 2 λεπτά ακόμα. Αφαιρέστε από την εστία.
Σε ένα μέτριο μπολ , χτυπήστε ελαφρά μαζί το γιαούρτι , το ελαιόλαδο, και το αυγό . Αλείψτε μια λεπτή στρώση στο πάτο του πυρέξ με το μείγμα.
Προθερμάνετε το φούρνο σε 180 βαθμούς και τοποθετήστε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
Τοποθετείτε ένα – ένα τα φύλλα στο πυρέξ βουρτσίζοντας τα με το μείγμα γιαουρτιού ένα – ένα εναλλάξ.
Απλώστε πάνω από τα φύλλα το μείγμα κιμά και καλύψτε τον κιμά με το μείγμα γιαουρτιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει καλά για 10 λεπτά και σερβίρετε.