Υλικά:
Για 6-8 άτομα
600 γραμμάρια αμύγδαλο ψίχα, με τη φλούδα
600 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
250 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή
900 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι του καφέ μπράντι
2 κιλά ζάχαρη άχνη (για την επικάλυψη)
Εκτέλεση:
Μια συνταγή για τους ξακουστούς κουραμπιέδες, όπως τους φτιάχνουν στην περιοχή της Νέας Καρβάλης, στην Καβάλα
Χτυπήστε το βούτυρο πάρα πολύ καλά. Όταν ασπρίσει προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα. Μόλις αφομοιωθεί η ζάχαρη, προσθέστε τους κρόκους έναν-έναν και το μπράντυ. Συνεχίστε το χτύπημα. Ρίξτε έπειτα τα αμύγδαλα και το αλεύρι.
Πλάστε τους κουραμπιέδες σε στρογγυλό σχήμα και ψήστε τους στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις κρυώσουν πασπαλίστε τους με άχνη ζάχαρη. Τους τοποθετείτε σε στρογγυλή πιατέλα σε στρώσεις, τη μία πάνω από την άλλη.