Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό κουνουπίδι
Αλάτι
1 κούπα τριμμένο τυρί κασέρι (προαιρετικά) ή 7 φέτες τυρί τόφου
Για τη μπεσαμέλ
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
250 γραμμάρια ρόφημα σόγιας
50 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό πιάτο με έντονο άρωμα και γεύση
Σε μια κατσαρόλα, με βραστό νερό , ρίχνετε το κουνουπίδι και το αφήνετε να μέχρι να μαλακώσει και τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι.
Κατόπιν το στραγγίζετε και το αφήνετε σε μια πυρίμαχη πιατέλα.
Για τη μπεσαμέλ, σε άλλη κατσαρόλα λιώνετε τη φυτική μαργαρίνη, ρίχνετε το αλεύρι, το ρόφημα σόγιας και ανακατεύετε για 5 λεπτά και ύστερα ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το κασέρι (προαιρετικά).
Περιχύνετε το μείγμα με τη μπεσαμέλ πάνω στο κουνουπίδι και τα βάζετε στο γκριλ στους 180 βαθμούς να ροδίσουν για 30 λεπτά.
*Αν νηστεύετε το τυρί και γενικότερα γαλακτοκομικά προϊόντα, τότε αντικαταστήστε το κασέρι με 7 φέτες τυρί τόφου κομμένο σε φέτες.