Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1,5 κιλό κουνουπίδι
3 ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι χοντρό
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας γεύμα
Βγάζουμε από το κουνουπίδι τα φύλλα και το κοτσάνι και το χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια που τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό για μισή περίπου ώρα.
Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.
Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομματάκια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρίχνουμε τις ντομάτες. Όταν η σάλτσα πάρει βράση ρίχνουμε το κουνουπίδι το αλάτι και το πιπέρι και αφού τα ανακατέψουμε ελαφρώς το αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο για 25-30 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.