Κουνέλι ψητό με μουστάρδα

by sidagi.gr
1,2K προβολές

Υλικά:

Για 4 άτομα

 

1 μεγάλο κουνέλι
100 γρ. φρέσκο μπέικον
2 κρεμμύδια
1 κουταλιά μουστάρδα
2 κλωνάρια θυμαριού
1 κουταλιά αλεύρι
1 κούπα κρέμα μαγειρικής
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι

 

Εκτέλεση:

Πειραματιστείτε στην κουζίνα και εντυπωσιάστε με το αποτέλεσμα!

 

Ανοίγουμε καλά το κουνέλι, κόβουμε το κεφάλι και τα μπροστινά πόδια, το αλατίζουμε και το αλείφουμε με τη μουστάρδα. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

 

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια και το μπέικον σε κύβους. Ρίχνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το κουνέλι, το κρεμμύδι, το μπέικον, τα κλωνάρια θυμαριού και το ψήνουμε για 30’. Το ραντίζουμε συχνά με το ζουμί του και με μερικές κουταλιές ζεστό νερό.

 

Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C, προσθέτουμε λίγη κρέμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10’ ακόμη. σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το αλεύρι με την υπόλοιπη κρέμα. Βγάζουμε το κουνέλι. Περνάμε το ζουμί από την σήτα, προσθέτουμε λίγη λίγη την κρέμα μέχρι να δέσει, βράζοντας το μείγμα για 3’.

 

Σερβίρουμε το κουνέλι κομμένο σε μερίδες και το περιχύνουμε με τη σάλτσα του.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα