Κουνέλι με δενδρολίβανο και κρασί

by sidagi.gr
1,K προβολές

Υλικά:

1 κουνέλι
1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 ποτήρι κρασιού μαυροδάφνη
Δενδρολίβανο
Φασκόμηλο
Ξίδι
Ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Το κουνέλι πρέπει να είναι κομμένο σε μερίδες,

Το κουνέλι πρέπει να είναι κομμένο σε μερίδες,


Ζητάμε από το χασάπη να μας το κόψει σε μερίδες ή το κάνουμε εμείς.

Επίσης πρέπει το προηγούμενο βράδυ, πριν το μαγειρέψουμε, να το βάλουμε να μαριναριστεί σε ένα σκεύος με νερό και ξίδι.

Αφού μείνει ένα βράδυ στο ψυγείο με νερό και ξίδι, μπορούμε να το μαγειρέψουμε.

Πριν αρχίσουμε τη διαδικασία, πλένουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος και τα στραγγίζουμε.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι και μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε 2 σκελίδες σκόρδο, δενδρολίβανο, αλάτι και πιπερι.

Μετά από 3 λεπτά βάζουμε στην κατσαρόλα και τα κομμάτια του κρέατος, σε μέτρια φωτιά για 10 με 15 λεπτά. Τα γυρίζουμε ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Σε αυτό το χρονικό σημείο, προσθέτουμε στην κατσαρόλα 1 ποτήρι λευκό κρασί και 1/3 του ποτηριού ξίδι.Προσθέτουμε και ένα ποτήρι μαυροδάφνη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Αμέσως μετά χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και αφήνουμε το κουνέλι να μαγειρευτεί για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου. Στη διάρκεια αυτού του χρόνου ελέγχουμε το νερό και εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο.

Λίγο πριν βγάλουμε το κρέας από τη φωτιά, σε ένα μίξερ χειρός ή σε ένα πιάτο ρίχνουμε 3 σκελιδες σκόρδο, τα φυλλαράκια από δύο κλαδάκια δενδρολίβανο, μια πρέζα φασκόμηλο, λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτοντας σταδιακά λίγο ελαιόλαδο η σάλτσα αραιώνει και αποκτά την υφή που θέλουμε.

Ελέγχουμε αν το κρέας είναι έτοιμο στη 1 ½ ώρα ή αν χρειάζεται να ψηθεί κι άλλο ανοίγοντας με ένα πηρούνι ένα κομμάτι.

Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το σερβίρουμε σε ρηχά πιάτα, ρίχνουμε από πανω σάλτσα από την κατσαρόλα στη οποία μαγειρεύτηκε  και αλείφουμε τα κομμάτια με τη σάλτσα που φτιάξαμε από τα αρωματικά.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 120 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα