Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 πακέτο βούτυρο φυτικό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια σουσάμι
1 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα
2 βανίλιες σε σκόνη ή κλωναράκια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι ρετσίνα
1/2 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
Εκτέλεση:
Γλυκά βουτήματα με επικάλυψη από σουσάμι
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, τη ρετσίνα, το σουσάμι και τα αμύγδαλα.
Τέλος, βάζουμε βανίλιες, μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε σιγά- σιγά αλεύρι, όσο πάρει.
Πλάθουμε κουλουράκια και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.