Κουλουράκια με μασκαρπόνε και μέλι

by sidagi.gr
703 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη
125 γραμμάρια ζάχαρη
400 ml γάλα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αβγά

Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι μέλι
λίγη κανέλα
1 αβγό για την επιφάνεια
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
1 κιλό μασκαρπόνε ή ανάλατη μυζήθρα
4 κρόκους αυγών
 

Εκτέλεση:

Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνετε

Για τη ζύμη

Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε το βούτυρο, το γάλα, τα αβγά και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει απαλή ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε  και άλλο αλεύρι.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου. Κόβουμε δισκάκια με διάμετρο 8 εκ.

Για τη γέμιση

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού ζύμης μία γεμάτη κουταλιά από το μείγμα.

Διπλώνουμε τα φύλλα και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν. Βάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί. Χτυπάμε τα αβγά με 2-3 κουταλιές νερό και αλείφουμε από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα