Υλικά:
Για 4-6 άτομα
½ φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 φλιτζάνι του καφέ ούζο
½ κουταλάκι γλυκάνισο και κόλιανδρο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
6 φλιτζάνια αλεύρι
½ φλιτζάνι μπέικιν πάουντερ
1 κούπα του καφέ σουσάμι
Ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση:
Αφράτα και μυρωδάτα κουλουράκια λαδιού με άρωμα πορτοκάλι για να συνοδέψτε τον καφέ σας
Χτυπάμε σε γυάλινο μπολ το λάδι, με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνει αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το ούζο, τα μυρωδικά και το χυμό πορτοκαλιού.
Ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού σιγά – σιγά ώσπου να γίνει μια ζύμη που να ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα του μπολ και να είναι λεία και ελαστική.
Πλάθετε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και πασπαλίζετε από πάνω τους με το σουσάμι να πάει παντού στα κουλουράκια και ψήνετε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 15- 20 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.