Υλικά:
Για 4-6 άτομα
6 φλυτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά κανέλα
5 γαρύφαλλα τριμμένα
1 φλιτζάνι βούτυρο
4 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια αμμωνία
1 αυγό για το άλειμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστά κουλουράκια με γεύση κανέλα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια βουτυρώνετε το ένα τετράγωνο ταψί.
Σε ένα άλλο σκεύος κοσκινίζετε το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι με την κανέλα και τα γαρύφαλλα
Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το αλεύρι Ζεσταίνετε το γάλα ελαφρά
Χτυπάτε τ αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά
Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία. Ρίχνετε στο αλεύρι όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη
Κρατάτε το ασπράδι από το αυγό και προσθέτετε ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύετε
Πλάθεται τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε.
Τοποθετείτε στο ταψί και αλείφετε με το ασπράδι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.