Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 1/2 κιλά κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και πέτσα κομμένο σε μερίδες
1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο σκόρδο
1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο (μια μεγάλη χούφτα)
3/4 σε 1 φλιτζάνι γλυκιά σάλτσα τσίλι
Αλάτι – πίπερι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και τρυφερό κοτόπουλο στη σχάρα μαριναρισμένο με σάλτσα κόλιανδρου και τσίλι
Στο μούλτι ρίχνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και κόλιανδρο και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το κοτόπουλο σε μερίδες μαζί με την σάλτσα κόλιανδρου και ανακατεύετε καλά, καλύψτε με μια μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Στη συνέχεια βγάζετε το κοτόπουλο απ΄τη μαρινάδα και ψήνετε στη σχάρα σε δυνατή θερμοκρασία για 5 -6 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη σχάρα και κόβετε σε φέτες. Σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες φούρνου.