Κοτόπουλο πρασοσέλινο με μανιτάρια

by sidagi.gr
1,7K προβολές

Υλικά:

Για 4 μερίδες

6 φέτες ψιλοκομμένες μπέικον
 2 κιλά πράσα (το λευκό μέρος), κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο μάτσο σέλινο (χωρίζουμε τα κοτσάνια από τα φύλλα, ψιλοκόβουμε τα φύλλα και χοντροκόβουμε τα κοτσάνια)
170 γραμμάρια μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
12 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
4 μπούτια κοτόπουλου με κόκαλο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
¼ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι
½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
½ κουταλάκι του γλυκού άνθος αλατιού (προαιρετικά) ή αλάτι

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και ζουμερό κοτόπουλο στο φούρνο με γαρνιτούρα από πρασοσέλινο

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210 ° C με αντιστάσεις.

Προετοιμασία
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόψτε το μπέικον μαζί με τα πράσα. Για να κόψτε τα πράσα, αφαιρείτε τα πράσινα σκληρά φύλλα και ψιλοκόβετε σε φέτες το λευκό και πράσινο μέρος από το πράσο. Ξεπλένετε με κρύο νερό και αφήνετε στην άκρη. Πλένετε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβετε σε φέτες. Το ίδιο κάνετε και με το σέλινο, χωρίζετε τα κοτσάνια από τα φύλλα, ψιλοκόβετε τα φύλλα και χοντροκόβετε τα κοτσάνια.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι. Προσθέστε τα φύλλα φασκόμηλου και τα τηγανίζουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε τα φύλλα από το τηγάνι και τοποθετήστε σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα για να στραγγίξουν.

Πασπαλίζετε με αλάτι τα μπουτάκια κοτόπουλου και τηγανίζετε περίπου 5 λεπτά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρείτε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.   Στη συνέχεια χαμηλώνετε την εστία και ρίχνετε το μπέικον στο τηγάνι μαγειρεύοντας για 3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφαιρέστε το μπέικον και προσθέστε τα πράσα με το σέλινο και τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε τα πράσα, το σέλινο και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό . Δυναμώνουμε την εστία σε μέτρια προς υψηλή και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα , μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα , περίπου 2 λεπτά . Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου. Τοποθετήστε τα μπουτάκια κοτόπουλου, μέσα στα πράσα.

Ρίχνετε το μείγμα του πράσου σε ένα στρογγυλό ταψί, σκεπάζοντας με τα μπουτάκια κοτόπουλου. Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο , ακάλυπτο , και ψήνετε για 30 λεπτά στους 210 βαθμούς με αντιστάσεις. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.
Σε ένα φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε το βούτυρο και μέλι. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από κάθε κοτόπουλο. Γαρνίρουμε με τα φύλλα φασκόμηλου και πασπαλίζουμε με αλάτι. Σερβίρετε ζεστό με ρύζι ή κινόα .

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα