Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για το κοτόπουλο
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές μείγμα από τζίντζερ σε σκόνη και σκόρδο λιωμένο
0,25 γραμμάρια σαφράν διαλυμένο σε νερό
λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
1 κούπα καφέ πράσινο τσίλι
Αλάτι
2 φιλέτα κοτόπουλο ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10 κάψες κάρδαμο
1½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πάπρικα
Για το ρύζι
1 κιλό ρύζι μπασμάτι μουλιασμένο για 1 ώρα
1 κουταλιά της σούπας πράσινο και μαύρο κάρδαμο
αλάτι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας
Για το κοτόπουλο
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι, προσθέτετε το κάρδαμο και αφήνετε σε σιγανή φωτιά για 6 λεπτά μέχρι να ξανθύνουν.
Στη συνέχεια ρίχνετε 2 κουταλάκια από το μείγμα τζίντζερ με σκόρδο, ρίχνετε τα 2 κοτόπουλο ψιλοκομμένα, αλάτι, τη κόκκινη πάπρικα, το κόλιανδρο, το γιαούρτι και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το γάλα, το σαφράν διαλυμένο σε νερό, τη μουστάρδα, μία κουταλιά της σούπας νερό, λίγα φυλλαράκια δυόσμου ολόκληρα, λίγο φρέσκο και κομμένο σε λεπτές λωρίδες τζίντζερ, λίγο πράσινο τσίλι.
Σκεπάζετε τη κατσαρόλα με ασημόχαρτο να βράσει για 35 λεπτά και όταν βράσει τη κατεβάζετε από τη φωτιά.
Για το ρύζι
Βάζετε νερό σε άλλη κατσαρόλα να βράσει, προσθέτετε ένα κουταλάκι πράσινο και μαύρο κάρδαμο, λίγο αλάτι και το καλά μουλιασμένο ρύζι και το αφήνετε να βράσει για περίπου μία ώρα. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το σουρώνετε και το σερβίρετε σε μια βαθιά πιατέλα.
Από πάνω βάζετε τη σάλτσα από το κοτόπουλο (που έχει γίνει πηχτή σαν κρέμα) και από πάνω στρώσεις κοτόπουλο, ρύζι, κοτόπουλο.
Τελειώνετε με μία στρώση ρύζι.