Κοτόπουλο με σάλτσα κρασιού και μυρωδικά

by sidagi.gr
632 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

8 μπούτια κοτόπουλου
ελαιόλαδο ή βούτυρο για το τηγάνισμα
3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
250ml λευκό κρασί
1 μεγάλη χούφτα ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένα (φασκόμηλο, μαϊντανός, θυμάρι και δεντρολίβανο)
50 ml κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο κοτόπουλο με μυρωδάτη σάλτσα από κρασί για το μεσημεριανό σας

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώσει το βούτυρο ή το λάδι και τηγανίστε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και τηγανίστε για λίγα δευτερόλεπτα, προσθέστε το κρασί, βότανα και την κρέμα γάλακτος.

Προσθέστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι, στη συνέχεια, αλατοπιπερώνετε και τοποθετήστε στο φούρνο.
Αφήστε να ψήνετε για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
Σερβίρετε με ρύζι.

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα