Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για το κοτόπουλο
1 κουταλιά του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλια του γλυκού πάπρικα
1 ζωμός κρέατος
μαϊντανός ψιλοκομμένος
250 γραμμάρια τυρί κρέμα
ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα
1 κουταλιά της σούπας λάδι
4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Για το ρύζι
½ κιλό ρύζι για πιλάφι
½ κιλό αρακά ή ανάμεικτα λαχανικά
2 καρότα
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
½ ματσάκι άνηθο, αλάτι, πιπέρι
σακούλα ειδική για τον φούρνο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό κοτόπουλο με σάλτσα από τυρί κρέμα
Για το κοτόπουλο
Ζεστάνετε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι, προσθέστε το κοτόπουλο και τσιγαρίστε για 3-4 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
Απομακρύνετε και αφήστε το στην άκρη. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 ακόμη λεπτό.
Ρίξτε από πάνω το αλεύρι και την πάπρικα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για ένα λεπτό ακόμη.
Ρίξτε αργά το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να αποφύγετε το σχηματισμό σβόλων και στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες.
Ξανά ρίχνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι και αφήστε να σιγοβράζει σκεπάζοντας με το καπάκι για 15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και στο εσωτερικό.
Προσθέστε μερικές κουταλιές σάλτσας σε ένα ξεχωριστό μπολ και χτυπήστε με τυρί κρέμα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Ρίξτε το στο τηγάνι και καρυκεύεστε κατά βούληση.
Αφήστε το στη φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε περιχύνοντας κάθε στήθος κοτόπουλου με τη σάλτσα και σκορπίζοντας από πάνω μαϊντανό.
Για το ρύζι
Καθαρίζετε τα καρότα, το κρεμμύδι και τα κόβετε μικρά κομμάτια. Πλένετε τον αρακά και τρίβετε τις ντομάτες.
Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά και τα βάζετε στη σακούλα. Με μια καρφίτσα ανοίγετε τρύπα στο πάνω μέρος της και τη βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Φράζετε το ρύζι, το στραγγίζετε, γαρνίρετε με τον αρακά.