Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Χυμό από 1 πορτοκάλι
25 γραμμάρια αμύγδαλα
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 πιπεριές πορτοκαλι κομμένες σε κύβους
3 πλευρές από φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια
1 κούπα ρύζι σπυρωτό
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας
Σε ένα κατσαρολάκι με μια κούπα νερό βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά.
Ταυτόχρονα ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το κοτόπουλο μαζί με τις πιπεριές και το σοτάρουμε για 10 ανακατεύοντας το τακτικά λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αφού βγάλει το άρωμα του το σκόρδο ρίχνουμε το χυμό με τη μουστάρδα και ανακινούμε το τηγάνι να πάνε παντού το μείγμα μας.
Κατόπιν στραγγίζουμε το μπρόκολο κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με ρύζι.