Υλικά:
Για 4-6 άτομα
3 φλιτζάνια νιφάδες σιταριού κορν φλέικς
3/4 φλιτζάνι καρύδια, χοντροκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλιτζάνι φυτικό έλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα (περίπου 150 γραμμάρια)
Εκτέλεση:
Μια γευστική ιδέα για να απολαμβάνετε περισσότερο τα δημητριακά σας
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε την σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
Τοποθετήστε τα κορν φλέικς, τα καρύδια, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα.
Τοποθετήστε το λάδι με τη βανίλια σε ένα μικρό μπολ και ανακατώστε.
Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα κορν φλέικς και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Απλώστε το μείγμα σε ένα λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα σε ένα μακρόστενο ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 έως 25 λεπτά.
Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ τα βερίκοκα, και ανακατώστε.
Αφήστε τα κορν φλέικς να κρυώσουν τελείως και ρίχνετε μέσα τα βερίκοκα. Βάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο μέχρι και 2 εβδομάδες.