Υλικά:
Για το παντεσπάνι
6 αβγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
200 γραμμάρια κουβερτούρα
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι κακάο
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
900 ml παγωτό Carte D’Or Pecan Βανίλια
Για την επικάλυψη
200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλικομμένη
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 σφηνάκι μπράντι
Εκτέλεση:
Λιώστε την κουβερτούρα με το βούτυρο και δύο κουταλιές νερό σε μπεν μαρί.
Λιώστε την κουβερτούρα με το βούτυρο και δύο κουταλιές νερό σε μπεν μαρί.
Χωρίστε κρόκους και ασπράδια και χτυπήστε τους κρόκους με τη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπήστε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα. Προσθέστε στη λιωμένη κουβερτούρα το αλεύρι και τους χτυπημένους κρόκους και ανακατέψτε με τη μαρέγκα.
Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί (περίπου 30X40) σε λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 10 λεπτά. Όταν ψηθεί το παντεσπάνι, γυρίστε το ανάποδα, ακουμπήστε το σε ένα άλλο φύλλο λαδόκολλας πασπαλισμένο με κακάο και βγάλτε τη λαδόκολλα. Τυλίξτε το ρολό και αφήστε το να κρυώσει.
Βγάλτε το παγωτό Carte D’Or Pecan Βανίλια από το ψυγείο και αφήστε το για λίγο μέχρι να μαλακώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάστε την επικάλυψη. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν πάρει βράση ρίξτε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Προσθέστε το βούτυρο και το μπράντι, ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να πήξει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανοίξτε το παντεσπάνι προσεκτικά για να μη σπάσει και απλώστε σιγά σιγά το παγωτό. Τυλίξτε τον κορμό και απλώστε στην επιφάνεια την επικάλυψη.