Υλικά:
2 φλιτζάνια κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
3 αβγά
3 κουταλιές του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές του γλυκού βανίλια
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
Μισό φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
1 φλτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Θα το λατρέψουν ακόμα και όσοι λένε πως δεν τρώνε τα κολοκύθια!
Θα το λατρέψουν ακόμα και όσοι λένε πως δεν τρώνε τα κολοκύθια!
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα καρύδια και τα ρίχνουμε στο μείγμα των αβγών.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο φόρμες του κέικ που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε για μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς.