Υλικά:
Για 6-8 άτομα
2-3 κολοκυθάκια , κομμένα σε φέτες κατά μήκος περίπου 1/4-inch πάχους ή λιγότερο
1 βαζάκι σάλτσα ντομάτας εμπορίου
1 μικρό ματσάκι φρέσκο σπανάκι , χοντροκομμένα
440 γραμμάρια τυρί cottage
2-3 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
φρέσκο τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 αυγό
περίπου 1/ 2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
πιπέρι
Εκτέλεση:
Απλό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας χωρίς γλουτένη
Απλό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας χωρίς γλουτένη
Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί το τυρί cottage , το αυγό , το βασιλικό και το πιπέρι . Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε χοντρές λωρίδες. Καλύψτε τον πάτο του πυρέξ με τη σάλτσα και στη συνέχεια στρώστε τα κολοκυθάκια , σπανάκι , σάλτσα ντομάτας , το μείγμα με το τυρί cottage , μοτσαρέλα . Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τέλος πασπαλίζετε με παρμεζάνα και τον αποξηραμένο βασιλικό . Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά.