Κολοκυθάκια με παρμεζάνα και μυρωδικά

by sidagi.gr
361 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 μαγειρικό σπρέι
2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες μισού εκ.(περίπου 1 κιλό)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι 80 γραμμάρια
1 κουταλάκι ρίγανη
1/4 φλιτζάνι απλό ξηρό ψίχουλα ψωμιού
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστό ορεκτικό με κολοκυθάκια για όλη την οικογένεια

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα ταψί και ψεκάζετε με μαγειρικό σπρέι.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες πάχους μισού εκατοστού. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε το κολοκύθι με το ελαιόλαδο.

Σε άλλο μπολ, ανακατέψτε την παρμεζάνα, φρυγανιά, ρίγανη, αλάτι, και λίγο πιπέρι.
Βυθίστε κάθε φέτα κολοκυθιού μέσα στο μείγμα παρμεζάνας, μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές και τοποθετήστε τες μέσα στο ταψί.
Ψήστε τα κολοκυθάκια μέχρι να ροδίσουν και γίνουν τραγανά. Στη μέση του ψησίματος αναποδογυρίζετε ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα και από τις δυο πλευρές. Ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά. Βγάζουμε με σπάτουλα και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα