Υλικά:
Για 4-6 άτομα
4 φλιτζάνια ανάμικτα μυρωδικά (δυόσμο, μαϊντανό , σχοινόπρασο , εστραγκόν , ρίγανη , βασιλικό) καθαρισμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα
1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5-6 μικρά κολοκυθάκια
1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
περίπου 30 φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου
Οδοντογλυφίδες
Εκτέλεση:
Καλοκαιρινό και εύκολο ορεκτικό για όλη την παρέα
Ρίχνετε στο μούλτι όλα τα μυρωδικά της συνταγής μαζί με το σκόρδο , τα αμύγδαλα , το τριμμένο τυρί , το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε μέχρι να θρυμματιστούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε άλλη μια φορά για να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Ζεσταίνετε μια αντικολλητική γκριλιέρα και ρίχνετε τα κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες. Λαδώνετε με ένα βουρτσάκι τα κολοκυθάκια και από τις δυο πλευρές. Ζεσταίνετε σε μέτρια εστία από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα για περίπου 1 λεπτό η κάθε πλευρά.
Σε ένα μικρό μπολ , ανακατέψτε το ανθότυρο μαζί με το μείγμα μυρωδικών, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι . Απλώστε με μια κουταλιά του γλυκού σε όλη την επιφάνεια της λωρίδας κολοκυθιού και μετά τυλίγετε σε ρολό. Διακοσμείτε με ένα φύλλο μέντας σε κάθε ρολό από κολοκυθάκια. Καρφιτσώνετε με οδοντογλυφίδες και σερβίρετε.