Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας λευκό ρούμι
6 φράουλες πολτοποιημένες
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ανθρακούχο νερό με γεύση λεμόνι
1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκος χυμός λάιμ
1/4 φλιτζανιού τσαγιού ξύσμα λάιμ-μoσοχολέμονο
½ φλιτζάνι τσαγιού φύλλα μέντας
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ½ φλιτζάνι τσαγιού φύλλα μέντας,1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη και 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε για να λιώσει η ζάχαρη.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ½ φλιτζάνι τσαγιού φύλλα μέντας,1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη και 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε για να λιώσει η ζάχαρη.
Μόλις αρχίσει να βράζει, υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούν άλλα 5 λεπτά για να ολοκληρωθεί ο βρασμός.
Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λάιμ,1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ανθρακούχο νερό με γεύση λεμόνι, 6 φραόυλες τις οποίες έχουμε πολτοποιήσει
και 2 κουταλιές της σούπας λευκό ρούμι.Ανακατεύουμε καλά τα συστατικά του κοκτέιλ.
Το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και το αποθηκεύουμε στη κατάψυξη για μερικές ώρες ώστε να γίνει παγωμένο σαν παγωτό.
Όταν το βγάλουμε το ξύνουμε με ένα πηρούνι και το χτυπάμε για 2-3 λεπτά με το μίξερ χειρός.
Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη να παγώσει.
Σερβίρουμε το κοκτέιλ όπως τα παγωτα.