Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κόκορας κομμένος σε κομμάτια
2 ντομάτες
2 κρεμμύδια
½ κιλό χυλοπίτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει τον κόκκορα σε κομμάτια για να μπορέσουμε να τον μαγειρέψουμε ή τον κόβουμε εμείς.
Ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει τον κόκκορα σε κομμάτια για να μπορέσουμε να τον μαγειρέψουμε ή τον κόβουμε εμείς.
Πλένουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο,ανοίγουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί,τοποθετούμε μέσα στη κατσαρόλα τα κομμάτια του κόκκορα και τα σοτάρουμε.
Τα γυρίζουμε με ένα πιρούνι ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την ντομάτα για να εμπλουτίσουν τη γεύση του κόκκορα.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τον κόκκορα με την ντομάτα και το κρεμμύδι.
Στο σημείο αυτό προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νερό,κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τον κόκκορα να βράσει για 60 λεπτά το λιγότερο.
Στο χρόνο αυτό συμπληρώνουμε ένα ποτήρι νερό καθώς το προηγούμενο θα έχει απορροφηθεί.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει,ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις χυλοπίτες.
Οι χυλοπίτες θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά για να βράσουν.
Όταν βράσουν και οι χυλοπίτες το φαγητό μας είναι έτοιμο και μπορούμε να το σερβίρουμε.