Κοκκινιστό πλιγούρι

by sidagi.gr
809 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

2 πιπεριές (κέρατο) κομμένες σε ροδέλες
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1 νεροπότηρο πλιγούρι
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
αλάτι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 

Εκτέλεση:

Συνοδέψτε το με τα ψητά σας ή με σαλάτα

Μουλιάζετε το πλιγούρι σε νερό για 4 λεπτά κα το σουρώνετε.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.

Αφού σοταριστούν προσθέτετε τις τομάτες .Αφήνετε να βράσουν και να πιούν τα υγρά τους. Προσθέτετε το μίγμα μπαχαρικών και ανακατεύετε.

Ρίχνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό, αλατίζετε και σκεπάζετε τη κατσαρόλα. Αφήνετε να πάρει βράση και προσθέτετε το πλιγούρι. Το αφήνετε να πιεί όλα τα υγρά και συγχρόνως να είναι σπυρωτό.

Σερβίρεται με μαϊντανό και συνοδεύεται με ντιπ με τυρί και γιαούρτι.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα