Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 κιλά κόκκινες πατάτες, κομμένες σε ομοιόμορφους κύβους
αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν για γεύση
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
κλαδάκια θυμάρι, προσθέστε και αφαιρέστε όλο άγονο κλαδιά μετά μαγειρεμένο
1/4 έως 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, ξεσποριασμένες, κομμένες σε κομμάτια
Εκτέλεση:
Λαχταριστές πατάτες φούρνου για όλα τα γούστα
Σε ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ ρίχνετε το λάδι.
Πλένετε με άφθονο νερό τις πατάτες και τις καθαρίζετε με τη μαλακή πλευρά από το σφουγγάρι. Δεν την καθαρίζουμε εξωτερικά με μαχαίρι.
Στη συνέχεια τις κόβετε σε κύβους και τις ρίχνετε στο λαδωμένο ταψί μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Πασπαλίζετε από πάνω με τα βότανα, αλάτι, πιπέρι, πιπεριές ψιλοκομμένες.
Βάζουμε στο φούρνο γα 30 λεπτά στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Αφού περάσουν τα 30 λεπτά τις βγάζουμε και τις ανακατεύουμε. Ξανά βάζουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά, βγάζουμε και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια τοποθετούμε ξανά το ταψί στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά και οι πατάτες είναι έτοιμες.