Κοφτό μακαρονάκι με μήλο και καρύδια

by sidagi.gr
1,1K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

2 φλιτζάνια κοφτό μακαρονάκι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 μήλο, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου εμπορίου
112 γραμμάρια φρέσκο κρεμώδες τυρί (μανούρι)
αλάτι και πιπέρι
κοκκινοπίπερο καγιεν
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ψημένα καρύδια
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

 

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε νέες ιδέες για να μαγειρέψετε τα μακαρόνια σας

Δοκιμάστε νέες ιδέες για να μαγειρέψετε τα μακαρόνια σαςΣε ξύλο κοπής κόβουμε το μήλο σε 4 φέτες και αφαιρούμε το κουκούτσι, το ψιλοκόβουμε σε κύβους.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το μήλο, το σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά.

Αμέσως μετά ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου και χαμηλώνουμε την εστία σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
Συγχρόνως βράζουμε τα μακαρόνια για 5 λεπτά.

Επιστρέφουμε στη κατσαρόλα που βράζει ο ζωμός κοτόπουλου και ρίχνουμε το τυρί κρέμα  ανακατεύοντας καλά να διαλυθεί το μείγμα και να αποκτήσει απαλή και κρεμώδης υφή.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε ξανά στη κατσαρόλα, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα που μόλις φτιάξαμε και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα πιπέρια, το αλάτι, τα καρύδια, το θυμάρι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένα καρύδια.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα