956
Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
320 γραμμάρια βερίκοκα
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και ζουμερή κομπόστα για όλα τις ώρες!
Παίρνετε τα βερίκοκα και τα πλένετε, τα τρυπάτε με μια οδοντογλυφίδα. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη νερό με το ζάχαρη, ρίχνετε τα βερίκοκα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μερικά λεπτά σε σιγανή φωτιά για 60 λεπτά.
Κρυώνετε την κομπόστα και όταν πρόκειται να τη σερβίρετε, βάζετε κομματάκια πάγου. Αλλιώς την φυλάτε σε αποστειρωμένα βάζα.
Σερβίρεται με τηγανίτες με ρούμι!