Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για το κιουνεφέ
500 γραμμάρια φύλλο καταΐφι
400 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα
150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
Για το σιρόπι
4 1/2 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
Μικρασιάτικο καταΐφι με τυρί μοτσαρέλα
Για το κιουνεφέ
Λιώνουμε το βούτυρο, βρέχουμε με αυτό το φύλλο καταΐφι και βάζουμε μια στρώση σε ένα ταψί. Απλώνετε τη μοτσαρέλα τρίβοντας τη με τα χέρια σας στη στρώση με το καταΐφι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο καταΐφι και βρέχουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το βράζουμε σε μέτρια εστία μέχρι να πάρει μια βράση. Κλείνετε την εστία και αφήνετε στην άκρη. Προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας μέλι και ανακατεύουμε. Όταν λιώσει καλά το μέλι αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη.
Όταν το κιουνεφέ μας είναι έτοιμο αφήνουμε 10 λεπτά να κάτσει και ρίχνουμε με μια κουτάλα το σιρόπι μας και αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι για λίγες ώρες και σερβίρουμε.