Υλικά:
Για 2-4 άτομα
250 γραμμάρια άπαχο χοιρινό χωρίς κόκκαλο
125 γραμμάρια κινέζικες χυλοπίτες με αυγά
150 γραμμάρια λάχανο
8 φρέσκα κρεμμυδάκια
6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
Μισό κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1 1/2 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο
Εκτέλεση:
Πλούσια και χορταστική σούπα
Πλούσια και χορταστική σούπαΖεσταίνουμε το σπορέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το χοιρινό που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες μαζί με το ψιλοκομμένο λάχανο. Τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το χοιρινό.
Προσθέτουμε το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας και το τζίντζερ και τα αφήνουμε να βράσουν. Όταν βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 λεπτά ακόμη. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε τη σούπα.
Τέλος, ρίχνουμε μέσα τις κινέζικες χυλοπίτες και αφήνουμε για λίγα ακόμα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.