Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 1/2 φλιτζάνια γάλα πλήρες
1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λάιμ
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
Λίγο αλάτι
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
1 ½ φλιτζάνι θρυμματισμένα μπισκότα ολικής
Εκτέλεση:
Δροσερό και από παγωτό για όλη την οικογένεια
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το γάλα, το ξύσμα λάιμ, το χυμό λάιμ, κρέμα γάλακτος, αλάτι και γάλα ζαχαρούχο. Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη.
Ρίχνουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή, και να παγώνουμε το μείγμα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Αφού παγώσει το παγωτό στη παγωτομηχανή. Αφαιρείτε και προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα ολικής. Στη συνέχεια αποθηκεύετε στη κατάψυξη για 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. Σερβίρετε με θρυμματισμένα μπισκότα και ξύσμα λάιμ.
Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή τότε βάζουμε το μείγμα στη κατάψυξη για 6-8 ώρες ανακατεύοντας 4 φορές κάθε 45 λεπτά.
Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλουμε σε ένα μπολ βάλτε 2 χούφτες παγάκια στο κάτω μέρος, και να προσθέσετε κρύο νερό μέχρι να καλύψει τα παγάκια.
Τοποθετήστε ένα μικρότερο μπολ στο παγωμένο νερό. Προσθέτετε το μείγμα του παγωτού, ανακατεύοντας αργά με ένα σύρμα μέχρι να παγώσει αρκετά. Στη συνέχεια τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες και είναι έτοιμο.