Κέικ σοκολάτας με ρούμι

by sidagi.gr
717 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για το κέικ
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
1/2 φλιτζάνι κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 κουταλιές φυτικό λάδι
1/2 φλιτζάνι γάλα
3 αυγά μεγάλα
1/2 φλιτζάνι σκούρο ρούμι
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 κουταλιά άρωμα βανίλιας
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Για το σιρόπι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/4 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σκούρο ρούμι

Εκτέλεση:

Φτιάξτε αφράτο κέικ με γεύση σοκολάτας και ρούμι για όλες τις ώρες

Για το κέικ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο,  τη ζάχαρη, το βούτυρο, το λάδι, το γάλα τα πρώτα υλικά και χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το ρούμι, το φυτικό λάδι και τη βανίλια στο μπολ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά περίπου μέχρι να σιγουρευτούμε ότι έχουν ανακατευτεί καλά όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και  ψήνουμε για 1 ώρα. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή με το σιρόπι.

Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.

Ξεφορμάρουμε το χλιαρό κέικ σε μια πιατέλα και με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε τρύπες επάνω και γύρω γύρω στο κέικ. Σιγά σιγά ρίχνουμε το σιρόπι.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα