Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για το κέικ
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
100 γραμμάρια κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
Για το γλάσο μόκα
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά στιγμιαίο καφέ
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλιά σούπας ρούμι
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
Εκτέλεση:
Γλυκό κέικ με γεύση σοκολάτας και καφέ
Για το κέικ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μετράμε και το ξανά κοσκινίζουμε με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
Ρίχνουμε στο γάλα ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό στιγμιαίο καφέ και το προσθέτουμε στο μείγμα αλληλοδιαδόχως με το μείγμα από αλεύρι.
Ανακατεύουμε το μείγμα ελαφρά.
Προσθέτουμε τα καρύδια.
Βάζουμε το μείγμα σε μια ρηχή φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι.
Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
Όταν κρυώσει, το σκεπάζουμε με γλάσο μόκα και πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα.
Για το γλάσο μόκας
Για να φτιάξουμε το γλάσο μόκας, αναμειγνύουμε και χτυπάμε 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά στιγμιαίο
καφέ, 2 κουταλιές της σούπας νερό και μια κουταλιά της σούπας ρούμι.