Κέικ σοκολάτας με ιδνοκάρυδο και καρύδια

by sidagi.gr
701 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για το κέικ
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
50 γραμμάρια σκόνη Ινδικής Καρύδας
200 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
5 αυγά
100 γραμμάρια κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα

Για την επικάλυψη
1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα

Εκτέλεση:

Αφράτο και μυρωδάτο κέικ για να συνοδέψτε τον καφέ σας

Για το κέικ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μετράμε και το ξανά κοσκινίζουμε με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, τα ψιλοκομμένα καρύδια και το ιδνοκάρυδο.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
Ρίχνουμε στο γάλα ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό στιγμιαίο καφέ και το προσθέτουμε το μείγμα από αλεύρι.
Ανακατεύουμε το μείγμα ελαφρά.

Βάζουμε το μείγμα σε μια ρηχή φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι.
Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 60 λεπτά.
Όταν κρυώσει, το σκεπάζουμε με ινδοκάρυδο και ψιλοκομμένα καρύδια.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα