Κέικ μήλο με γιαούρτι

by sidagi.gr
1,4K προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γραμμάρια αμύγδαλα τριμμένα και καβουρδισμένα
200 γραμμάρια μήλο τριμμένο
200 γραμμάρια γιαούρτι
250 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια ζάχαρη
5 αβγά
750 γραμμάρια αλεύρι

Εκτέλεση:

Πλούσιο και αφράτο κέικ με γλυκιά γεύση μήλο και κανέλα για το πρωινό σας

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στη συνέχεια χτυπάτε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέστε τα αβγά ένα προς ένα.
Έπειτα βάζετε το μήλο σε κομματάκια και το γιαούρτι, ανακατεύετε να πάει παντού, προσθέτετε τα αμύγδαλα και στο τέλος το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου.
Στο τέλος κάνετε το τεστ με το μαχαίρι, μπήγετε το μαχαίρι σε ένα μέρος του κέικ και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα